
AMENDED ORDINANCE IN REGARD TO 
MOVIliG OF BUILDiliGS 

BE rr ORDAINED BY THE CITY COUNCIL OF THE CrrY OF URBANA, ILLINOIS: 

That Article v, Section 30.57 of the Code of the City of Urbana, 

Illinois, shall be amended and provide as follows: 

No. 1 --

No buil.ding shall be moved through or over any street in the 
City, or in the City from one lot to any other lot in the City, before such buildings 
have been inspected. by the Commissioner of Public Works for fire hazards, health 
conditions, plumbing, electrical installations and general building structure. Nor 
shall any such building be inhabited for rental purposes until it has been determined 
by the Commissioner of Public Works and approved. by the City Council that such 
building meets the minimum. housing standards f'or rental premises of' the City of' Urbana. 

No. 2 --

No moving permit shall be issued for any building unless it has 
been :fmnd by the Commissioner of Public Works, upon the cansultation with a pro­
fessional, registered architect, and the approval of the ity Council, that the 
exterior architectural and functional plan of the said building will, when placed 
upon the new site, not be so at variance with either the architectural appeal and 
:functional plan of the structures already constructed or in the course of construction 
in the immediate neighborhood or the character of the applicable district so as to 
cause a potential depreciation in property values of said neighborhood within said 
applicable district. 

Further the seeker of the permit will supply the Commissioner of Public 
Works and the City Council with the following: 

1. a photograph of the house to be moved; 
2. a photograph of the plot area; 
3. a diagram of the plot plan 

ADOPI1ED 1?~ the City Council of the City of Urbana, Illino:!s 
this 6 '"t:-1<., day of July 1 1966. 

5)~6/~ 
APPROIJ!Q.RY the Mayor of the City of Urbana, Illinois, 
this J:, -6( day of July, 1966. 

Mayor 


